Geschiedenis - absservice

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Geschiedenis

Stichting ABS voorheen Alkmaars Budget Service is per mei 2015 notarieel gewijzigd in Alkmaarse Begeleidings Service.

Stichting ABS is opgericht in augustus 2010 als sociaal maatschappelijke organisatie.
Dhr. Werner heeft zich ingezet om een toelating van het WTZI in oktober 2012 te krijgen vanaf dat moment is Stichting ABS een zorginstelling voor dagbesteding en begeleiding.
Eind 2013 hebben wij een Zorg-Budget van de Zorgkantoren Noord-Holland-Noord gekregen voor het jaar 2014.
In het afgelopen jaar hebben wij onze zorginstelling ingericht zowel materieel als ook onze nieuwe begeleidingsmethodiek ontwikkeld en toegepast.
Alle nodige en vereiste documenten en handboeken, zorgplannen, evaluatiegesprekken worden regelmatig gecheckt en herhaalt.  
Wij werken volgens het 8 fasen plan.
Omdat Stichting ABS een nieuwe zorginstelling is hebben wij een moderne visie op onze methodiek en begeleiding in de praktijk kunnen toepassen.
Het ideaal van dhr. H.G.Werner oprichter en huidige directeur en zorgcoördinator past uitstekend in de nieuwe wensen van de overheid en de Gemeentes.
Omdat de Gemeentes vanaf 2015 de regie krijgen over de huidige AWBZ-vergoedingen van begeleiding en dagbesteding hebben wij met alle Gemeentes in de Kop van Noordholland een contract kunnen afsluiten.
Stichting ABS is klaar voor de toekomst en de nieuwe zorg en participatiewetgeving.
Wij bieden uitstekende en specifieke dagbesteding in Alkmaar voor deelnemers die graag aan hun toekomst willen werken.
Een beperking is bij ons geen obstakel en wij kijken graag wat iemand kan en benoemen de positieve processen bij een deelnemer.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu